måndag 15 mars 2010

StarGate eller röntgen??


Jaha...hemkommen från sjukhuset alltså, gott!! Vaknade upp igår med en fullkomligt obeskrivbar illamående-framkallande huvudvärk. Försökte ta mej ur sängen utan några vidare resultat, benen lydde mej inte...och när jag med stöd lyckades få huvudet i upprätt läge protesterade magen på det sätt upprörda magar gör....tillbaks till framstupa sidoläge i sängen alltså. Mannen ringde sjukvårdsupplysningen som svarade:
- In till sjukhuset, kan hon ta sej till bilen själv eller ska vi skicka ambulans?
Ambulans, tänkte jag, ja men dom har väl ändå viktigare saker för sej än att hämta en lam, kräkande Jess! >=-P
Men efter ett tappert försök att ta sej på sina egna ben till bilen var det bara att snällt lägga sej ner på hallmattan i sidoläge och vänta på ambulansen. Och dum som man är tänker man när man bärs ut på bår "jaha, nu får grannarna nått att prata om...skvallertackor" Väl framme blir det rushen värre...kanyl i armen, det känns som dom tappar mej på mer blod än min kropp innehåller, en skallröntgen bokas och en dos morfin ges genom armen till min stora panik...har svårt för det här med intravenösa mediciner..."du e väl säker på att du vet vad du gör va" hör jag mej själv säga till sköterskan. Dum fråga eller hur...?! Vad skulle hon svarat???
- Nä, jag har ingen aning, jag tror jag håller på att döda dej med en överdos...=S
Och så var det dags att komma till röntgen...i sällskap med en trevlig och snabb vaktmästare tog vi oss genom korridorer och med hiss till rätt dörr! Och vad ska man säga om en skallröntgen...med morfin i kroppen flabbar man hysteriskt och känner sej som man ska åka igenom stargate! XD Vet inte vem som hade den roligaste upplevelsen, Jess eller personalen... XD Men allt gick som det skulle och så var man på väg till akuten igen. Väl där fick jag besök av inte bara en utan två doktorer! I normala fall hade detta gjort mej aningens orolig, men inte idag...glatt gick jag med på att göra ett ryggmärgsprov. Jag gick till och med med på att göra det utan bedövning...jag...kanylfegisen!! Nånting säger mej att det var morfinet som talade...inte jag! ;))Men provet togs och allt gick bra, sen följde ytterligare väntan på alla provsvar...men nu fick jag ialla fall lov till att sova en stund, tack vare att mannen satt med mej och höll koll...va bra...zzzzzzzzzzzzzzz.
Slutligen hade alla provsvar kommit och allt man kunde konstatera var att jag vare sej hade hjärnblödningar, tumörer eller inflammation. Det är alltså inget livshotande och därmed....*halleluja-moment*....fick jag åka hem! Så med piller på fickan, recept till apoteket och uppmaningar inför fortsatt utredning lirkade jag på mej mina chockrosa inneladdor och stapplade ut från sjukhuset till väntande skjuts, med mannen som levande stöd! Och så vart det med det!! Kanske är det migrän, kanske är det hårfärgningen som trängt in i hjärnan XD...kanske är det nått heeeelt annat...det ger sej framöver XD Just nu försöker jag inte fundera så mycket utan bara vila (inte lätt när man har så mycket på G) läka efter ryggmärgsprovet (respekt till alla som gör det regelbundet) och är väldigt nöjd med att vara hemma...att man dessutom blir lite bortskämd av sin klan gör det inte mindre bra heller ;))

Kramen till alla mina finaste =*
PS: Håller ställningarna i din anda morfar, akuten blir roligare med humor

1 kommentar:

Anonym sa...

Ta hand om dig min vän, du måste vara rädd om dig. Vi vill ju inte att ambulansen ska rulla in här fler gånger pga dig.

Kramar i massor <3