onsdag 3 mars 2010

Left4Dead - eller grabben som kunde engelska!!

Jag har, utan att ha planerat för det, fått en ny underhållning hemma! Det hela hela började med att sonen önskade sej ett gaming head-set till datorn. "Underbart" tänkte jag, för hur bra han än må vara på att stänga in sej och kompisarna när dom spelar så tränger ljuden ut genom varje upptänkbar springa och klättrar tillslut på den ömma moderns nervtrådar.
- Snälla sänk volymen! blir efter tjugofem gånger
- För in i %&¤#% sänk den där %¤&#¤% volymen.....%&¤%¤%%¤#¤&!#¤!!
Så han fick ett head-set, givetvis!
Det tog inte lång stund innan allt var installerat på datorn, headset, tangentbord med specialknappar, spel som Left4Dead, Painkiller, GTA IV, Prototype och allt vad han fått >8-S...och så blev vi vänligt men bestämt utskickade, för nu skulle det spelas.
Senare på kvällen när alla som skulle upp tidigt gått och lagt sej, tystnaden lägrat sej över lägenheten och jag satt mej med min smycketillverkning så hojtar det plötsligt till:
- Go left, go left! hördes det...
- No no no, kill Bill, kill Bill!!
Pärlor, ringar och kedjor flög i bågar över rummet!!Vad i hela fridens stod på?? Helt knäpptyst var det för övrigt!!
- Watch out!! He´s comming up behind you!!
Vad var detta, smög det runt nån i lägenheten eller...??
- Make a hole in the roof....make a hole in the roof...
Långsamt smög jag mej, över mina utströsslade glaspärlor, fram till sonens dörr och gläntade på den.
- Vad gör du, frågade jag lite försynt.
- To the right....no no no...to the riiight!!!, tjöt han till svar, med blicken in i skärmen och lurarna på skallen. Uppenbarligen hade min fråga inte hittat in genom lurarna, men nu fick jag ju svaret på vad det var som förde sånt liv. Det var sonen som satt och spelade nått spel, online... Och han pratade med sina medspelare genom head-setet....jag som nästan trodde han förlorat det lilla jag gett honom... XD Så jag backade bara ut genom dörren och stängde den igen, satte mej tillrätta framför min smycketillverkning...och lyssnade på honom spela. Stillsamt och storleende konstaterande att vem fasen behöver tv när man har ett eget underhållningsprogram i huset ;))
Nu har det ju dessutom utvecklats eftersom sonen och hans gamer-kompisar tränger ihop sej tillsammans framför skärmen och turas om att spela...vilket uppskattas mycket av såväl den ömma modern som av storasyster, trots volymen...den är ju trots allt lägre och innehåller färre komponenter än tidigare XD Vi tar en stilla kopp i vardagsrummet och lyssnar på:
- Make a hole in the roof, watchout...behind you, to the left, to the left!!
- Oh, how are you doing down there in the underground...do you see Bill??
- Heeeelp, heeeelp me...he is going to shoot me or something, I dont know......
Och bortsett från att dom roar mamman, så har jag märkt att dom har blivit riktigt duktiga på engelska...och rent av förbättrat sina uttal...även om den emellanåt lämnar mycket kvar att önska. Tror ju inte direkt att "make a hole in the roof" är det mest nödvändiga att kunna när man besöker London...eller...?? X`D

Kramen till mina finaste =*

1 kommentar:

Anonym sa...

hahaha min son har blivit riktigt bra på engelska sen han började spela wow(world of warcraft), å sitter å tjötar med sina engelska kompisar, det skrivs å pratas engelska så det visslar om det ;)