lördag 20 mars 2010

Sovmorgon...va??...vad är det??


Väcktes av en Zelda som talade om att det minsann var morgon, för det var ljusigt ute...ett trött och grusigt öga på en klocka sa att jo, det var förvisso morgon...men tidigare än skam med tanke på att det var lördag. När en sovmorgon äntligen är legal borde det vara förbjudet med pigga barn före klockan sex...eller sju, åtta och nio också för den delen!! Nåja, efter två timmars duracell-prat från den morgonpigga dottern och tecknat på tv:n fick jag lov att erkänna att somna om...det skulle det knappast bli tal om...så det var bara att släpa den motsträviga kroppen till bryggaren och hitta morgonens första stora mugg. Efter den var tömd...och påfylld igen var ögonen åtminstone så pass öppna så man kunde sätta igång lite tillverkning, med en försäljnings-fika-dejt inom snar framtid är det en bra idé att jobba på så allt det nya får en chans att visas upp! ;) Så under fortsatt turbo-prat från dottern om allt från Fåret Shaun till bollar på huvudet blev det ett par timmars produktivt team-work! ;)
Till slut flyttade Zelda sina gracer till den ömma fadern som hon högljutt beklagat sej över då han inte bara är snål med sängplats...han fiser också (självbevarelsedriften e högt utvecklad hos vissa XD)...men nu var det väckningsdags...och jag hörde hennes turbo-prat dämpat försvinna in i sovrummet.
Resten av dagen förflöt med stora mängder Zelda-prat men under stillsamma former. Bortsett för ett breakdown över pappans uteblivna uppskattning för vacker dans framför tv:n när den tittas på XD, för att sedan avslutas...till knoll-å-tott´s stora glädje...med "pizza-night" (för omväxling skull med två tonårsflickor deltagande)...och givetvis Lisbet Salander å tv!! (älska)
Och äntligen...efter femton timmars ljuvligt, men uttröttande duracell-prat kan mamman få stänga ned öronverksamheten, krypa ned i sängen och slö-titta på tv innan John Blunds gruskorn gör susen...och hoppas på en sovmorgon imorgon. Kanske, kanske har batterierna i duracell-dotterns turbo-tunga börjat sina. Om inte så finns ju fjärrkontrollen en armlängd bort... XD

Kramen till mina finaste =*

Inga kommentarer: