tisdag 2 februari 2010

Aldrig riktigt nöjd.


Ja se det snöar, ja se det snöar det var väl roligt...HURRA!! Eller kanske inte!
Visst e det lustigt att hela hösten går man och gnäller över att det aldrig blir nån riktig vinter.
-Åh, hoppas det kommer lite vitt till jul ialla fall... Vad tråkigt att vi aldrig får nån riktig vinter längre, annat var det minsann förr...
Och när det för EN gång skull blir riktig vinter, första riktiga vintern på över tjugo år, VAD gör man?? Tycker det är roligt?? Tjena!!, ja i fjorton dar kanske...sen börjar längta-till-sommar-gnället!
-Åh vad jag e less på snön, kan det inte bli vår nu! När kommer sommarn, jag lääängtar efter sol!
Och när så våren kommer och sommarn står för dörren...ja då kommer det omvända...
-Åh vad varmt det e, tänk om man bara kunde få lite svalka!! Satans mygg, dom äter upp mej!

Är folk aldrig riktigt nöjda eller???
Själv försöker jag hitta tillbaka till den gamla snökärleken och tycker att det är ganska underbart...problematiskt emellanåt, och jäklans kallt o snorigt, men visst e det ändå gott med vinter....äntligen. Massa snö som ligger lääänge för det (peppar, peppar), är minusgrader...många av dom dessutom!!. Pulkor som faktiskt får fylla en funktion. Slalombackar och skidspår som efter flera års dvala vaknar till liv igen. Anfådda barn med äppelkinder. Vinterlek på fyra hjul, när var det möjligt sist med nån reda!?! ;))
Nä, ut och skutta runt i snön, njut av den så länge den varar. Tids nog kommer sommarn med hetta, svett, parasoller, solsveda, myggstick, getingar, vätskebrist och strandsand i allt...ni vet alla dom där sakerna vi kommer att gnälla över och som hjälper oss att uppskatta kung Bore när han hittar tillbaka igen, åtminstonde i ett par veckor XD

Håll i mössorna i snöstormen mina finaste =*

1 kommentar:

Anonym sa...

Om du hör mig gnälla om sommar, hetta, sand... skjut mig. Mygg- jo, dem gnäller jag på fast betydligt mindre än på vintern. Detta vintersnöande fryshelvete- ta bort!!! Men jag beundrar din positiva attityd. :)
Kram Pian