fredag 29 januari 2010

Måste grannen stenas??


Blev alldeles full i skratt när jag öppnade ett mejl idag och det innehöll en fotokopia på en insändare som sa:
"Måste grannen stenas?
Öppet brev till de präster som skrivit under uppropet mot välsignelseakten för homosexuella. Jag har en del frågor till er präster som kan och vet allt. Jag tänker sälja min dotter som slav(2:a Mos 21:7), vad kan vara ett rimligt pris? I 3:e Mos 21:20 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar från ett annat land, en vän till mej hävdar att detta gäller bara människor utanför EU, kan han ha rätt? Min granne som jobbar på Kvantum insisterar på att även jobba söndagar. Enligt 2:a Mos 35:2 så måste han dräpas, är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?"..."Kan mina barn börja träna fotboll med IFK Värnamo då 3:e Mos 11:7-8 säger att de inte får röra resterna av en död gris, eller måste dom fortsätta spela här hemma med en plastboll?
En bonde här ute på Tånnö envisas med att odla olika grödor på samma jord och syndar därmed mot 3:e Mos 19:19, han har även den fula ovanan att svära mycket. Nu är hans fru inte mycket bättre då hon envisas med att gå i kläder tillverkade av mer än ett tygmaterial (vanligen bommull och polyester) Är det nu nödvändigt att samla hela Tånnöbyn för att stena dom (3:e Mos 24:10-16) kan vi inte bara bränna dom på bål som vi gör med folk som ligger med sina släktingar (3:e Mos 20:14)?
Jag vet att ni präster gått på djupet i dessa frågor så jag ser fram mot tydliga och raka svar. Stort tack till er rakryggade präster som tydligt visar att Guds ord är evigt och oföränderligt!"
Min mormor, som var djupt troende, sa till mej en gång "tro på vad du vill...bara du tror på nått!!" och det gör jag, värme, kärlek, empati och acceptans...så därför gick jag ur svenska kyrkan. Därmed inte sagt att inte även jag får lust att stena vissa grannar emellanåt...men det har nog mer med deras moral att göra, snarare än religion!XD
Sprid värme i vinterkylan mina finaste! =*
PS: Tack för ett gott skratt Kicki XD

1 kommentar:

Kicki sa...

Ett gott skratt förlänger ju livet Jess, så fy attans vad vi ska bli gammla =)
Kram Kram