måndag 13 december 2010

Lantifierad...(o_O)


det har man blivit efter ett halvår i Dayhill XD
Men vi tar det från början...

Så har ytterligare en planerat lugn och stillsam helg i klanens tecken gått till ända...och blev i slutändan väldigt långt ifrån så lugn o stillsam som planerats för. Vaknade upp på lördag morron och då låg den äkta mannen, som skulle varit på extrajobb, och sov i soffan...(o.O)
Han hade lyckats ta sej ca en kilometer hemifrån, sen tog det lång tid och nära dikeskörning för att vända och ta sej hem igen...vägarna hade efter en varm fredag och en jäklans kall natt (visade -15C på morron) förvandlats till ren och skär blankis...hmmm! Och vi som skulle varit hos goda vänner och firat ett Lusse-födelsedags-barn...men nooope, blev till att stanna hemma.
Så vi gonade till oss, eldade i brasan lite, lättglöggade och började istället julgodisklabba med skållhet sirap, vårgårdaris och chokladpudding ;))

Då plötsligt upptäcker vi en bil på vår gårdsplan...eh...NÄR hamnade den där?? VEM lämnade den där?? Och inte minst VARFÖR?? Genast började det spånas i kringstrykande inbrottstjyvar, bilstölder och annat som kunde förklara den okända bilens ursprung och hitkomst...man hade väl minsann hört om sånt på byn faktiskt =S Tillslut gjordes en sökning på bilnumret och det visade sej att bilen tillhörde en man borta i Hult...inte nästgårds precis...var bilen kanske stulen...?? Det bestämdes att det skulle ses på till nästa dag vad som hände ;)

På söndagen stod bilen fortfarande kvar orörd och full av isbarkad snö efter nattens snöfall. Då ringdes den reggade ägaren upp, och det visade sej att deras son kommit till Granet i lördags morse, men vågade inte ta sej ner för backen pga halkan (tja, vem vill väl ha bilen hängandes uppe till Kullens om det inte stoppar vid Smedjan XD) och tänkt att bilen stod bättre inne hos oss än på nån skogsväg. Mysteriet löst....fick dessutom pratat med en ytterst trevlig kvinna som varit bekant med mormor Eja på tiden det begav sej med symöten i Dayhill ;))
Och så fick vi oss en uppdatering på lite "byskvaller"...morfars stora telefonnöje uppenbarade sej plötsligt som ett stor "AaaHAAA"

Sen packade vi in oss i bilen och gled i maklig fart till Enebackens Kraftkälla och goa Vanja, för att införskaffa en gran, fika lite, titta på lussetåg och träffa trevliga "grannar"...och bäst vi satt där slog det mej...JAG HAR BLIVIT LANTIFIERAD. Man har numer lika bra koll på allt o inget som man en gång skrattade åt mormor o morfar att de hade! Själv kände man knappt till hälften av alla människor och händelser då...men nu ;))
Varmt i hjärtat och tryggt i själen, känns det...nu e vi allt på väg att bli riktiga Dayhill-bor XD Så en lugn och stillsam helg fick vi kanske inte på det vis vi tänkt oss...men den blev en insiktsfull sådan....och det ligger ju ett visst lugn och stillsamhet i det oxå...riight (O_<)

Yllekramar och termokallingar åt alla mina fina =*

Inga kommentarer: