måndag 22 november 2010

Måndag = veckostart!

Så det gäller ju att göra måndagarna så njutbara som möjligt då...så löper förhoppningsvis resten av veckan i samma tecken...eller...?

Hörde idag en tänkvärd historia om en professor som i sin föreläsning jämförde livet med en majonäsburk av glas, han fyllde den med golfbollar och frågade om burken var full...varpå eleverna svarade 'ja'.
Är den? frågade professorn och fyllde i lite grus och frågade igen om burken var full. 'Ja', svarade eleverna, 'Är den?...sa professorn och fyllde i lite sand och frågade samma fråga igen. När eleverna åter, om än tveksamt, svarade 'ja' tog professorn fram en kopp kaffe...och hällde även det i majonäsburken...och visst fick det plats!
Sen förklarade han att golfbollarna symboliserar allt det verkligt viktiga i livet...våra relationer! Gruset vårt hem, bil, mat och liknande! Sanden det mer oviktiga i livet...och uppvisningen demonstrerade hur man prioriterar bäst för att få plats med mest...först golfbollarna för tar man gruset å sanden först; får golfbollarna inte plats!
Men kaffet då? sa eleverna, vad symboliserar det??
Jo, sa professorn...att hur mycket du än fyllt ditt liv med finns det alltid plats för en go fika med en kär vän!!

Och därför satte Jess idag alla måsten åt sidan till fördel för en go fika med en kär vän! Tack min med-chai-latte-sippare för en skön, stressfri, pratglad dag...
...och en värmande yllekram till alla mina andra fina =*
Nöjd Jess tar en paus på spikmattan...å sen tas det natt! ;))

Inga kommentarer: