fredag 30 juli 2010

En resa med mycket U- !!


Jahopp...då har man gjort nått som man inte gjort på en trettio år eller så...gissa vad?! Jo, vi åkte till Borås Djurpark!! Och den resan blev en innehållsrik en, må jag säga! Först var...eh, ja Jess får jag väl skriva, hysteriskt gloende efter skyltar då vi bara kollat verbal vägbeskrivning som sa " kör till Knalleland, sen är det bara ett par hundra meter till parken". Vilket resulterade i att en förvirrad äkta man svänger AV till Knallerian, till fruns stora förtret...förbi glider en polis i stilla mak...efter viss diskussion kör vi vidare med mormor Voff framför oss. Vad händer då? Joooo....polisen glider upp bakom oss, blinkar med blåljusen och vill att vi stannar...mormor Voff som helt gått upp i hur man tar sej tillbaka till rätt väg gör då en helt och fullkomligt olaglig u-sväng...MITT FRAMFÖR POLISEN, som för ett ögonblick blir lite lätt virrig om huruvida han ska dra efter den olaglige, eller hålla kvar vår bil...men han satsar på Peter och nykterheten (måste vara nått med min man som attraherar poliser...hmmmm)

Efter genomgången koll får vi då köra vidare och polisen påpekar så fint för oss att man inte får svänga vänser där vi står!! Hrmmmm....ja lite retligt var det väl för honom att missa en bötfällning ;)) Sen hittar vi finfint till djurparken, och efter en liten oenighet med biljettautomaten angående touch-skärmens vara eller inte vara så kom vi tillslut in i parken och kunde i sakta mak börja strosa runt bland djur och natur och njuta av allting! En liten tågsafari. En skogstokig bison-tjur. Vackra björnar, underbara vargar, ljuvliga djurungar lite överallt, sol som skiner, glada barn och människor. Mot slutet av vår vistelse tog vi en vända inne i souvenirshoppen där vi tog vår goda tid på oss att titta på alla minnessaker man kunde införskaffa...men helt plötsligt slog det till som en dålig andedräkt...VAR VAR ZELDA??? Ingen Zelda fanns i butiken...ingen Zelda fanns utanför...hur länge hade hon varit borta?? Hade hon gått med in i butiken över huvudtaget?? Alla hade antagit att hon var med nån annan! Paniken spred sej, vi rusade runt och ropade och letade. Plötsligt får Isse syn på en liten välbekant tjej som åker runt i en av parken små bilar, och han rusar fram, med mamman i släptåg, och jojemensan...visst är det Zelda som blir utlyft av en parkjobbare. Behöver man skriva att glädjen var mer än TOTAL!!...för både Zelda, mamman och övriga klanmedlemmar!!

Det visade sej att Zelda smitit iväg för att klappa djuren utanför butiken, hittade inte tillbaka, gick då fram till en kille ur parkpersonalen och talade om att "jag är Zelda, och jag är borta" varpå hela parken genast gick ut på Zelda-mamma-letning! ;)
Efter denna smått traumatiserande upplevelse valde vi att avrunda parkbesöket, så vi tog oss till bilarna och for till Knallerian där vi strosade i butiker och tog oss till Lekborgen där det festades på korv med bröd och busades runt i Busfabriken-anda!
Som grand finale lyckades Peter få med sej en häst-broms på vindrutetorkaren...och den satt verkligen kvar från Borås, hela vägen hem till Varberg...måste varit en semestersugen rackare XD

Så slutet gott allting gott...Klanen är fortfarande fulltalig, resan var både underhållande och undervisande XD, och Jess lyckades ÄNTLIGEN få köpt sin utgående lila mascara...;))

Kramen till alla mina fina =*

Inga kommentarer: