lördag 31 juli 2010

Att slåss, eller inte slåss...


Ny dag nya äventyr för Klanen...idag hade vi planerat för lite medeltidsmarknad i form av "Slaget vid Axtorna" ett skådespel där man återigen får uppleva slaget mella danskar o svenskar...och det näst intill på vår egen bakgård! Ja...eller inte riktigt kanske...ett par mil bort är det allt...men man får en lite annan syn på nästgårds här utanför stadskärnan.

Förr ansåg man att grannar, ja det var dom som bodde vägg i vägg, eller möjligtvis ovanför eller under, eller mittemot. Sen flyttade vi ut till älskade Granet i Dagsås...mötte massor av nya underbara människor som glatt hälsade oss välkomna till byn, och vi var ju grannar...*grannar??* hmmmm....vi har inga hus i närheten direkt...?? Ja, då visade det sej att de bor mellan ett par kilometer och närmare milen bort...men kollar man fågelvägen mellan våra ställen så...jaaa, då finns det inte mycket emellan...så vi är ju faktist grannar...eller "närbor" som en del kallar det! ;))

Men nu kom jag visst bort från ämnet som ju var slaget mellan svennar och danskar...som sker i helgen inte allt för långt bort...och som har en fantastisk marknad med medeltidssaker i nytillverkning. Smeder som hammrar, hästar som lunkar, folk i tidsenliga kläder, danska gårdshundar...jahopp, när man radade upp allt så stod ju svaret klart...inte kan man låta lite regn hindra historien!!
På med gummistövlarna och packa regnkapporna...svennar, nu kommer vi.... ;))

Kramen till alla mina fina =*

Inga kommentarer: